söndag 5 oktober 2008

Film - Faster, Pussycat! Kill! Kill!

Vilken film! Den har allt en film behöver fart, kalaspinglor och våld. Russ Meyers mest kända film är en orgie i stil. Alla som trillat dit för den nya våger rockabilly och inte har sett den här rullen borde skämmas. Visserligen borde många av dem skämmas ändå. Jag menar kuta, omkring med DePalma-kläder utan att någonsin grävt under huven på en jänkekärra! Vilka fasoner!

Men rullen då. Tre go-go dansare i lika många sportbilar. Varla(Porsche 356 -65), Rosie(Triumph TR3A -58) och Billie(MG A 1600 -59) drar från strippklubbe där de jobbar ut i öknen dyker på årets präktigaste snubbe och hans donna i en MG B från -65. Utgången kan bara bli en. Varla nitar snubben och de kidnappar donnan och sen är det igång.

Rullen är ju knapast ihågkommen för det otroliga skådespeleriet eller den djupsiniga dialogen. Med djupa dekolltage och kommentarer som "You really should be AM and FM. You one-band broads are a drag!", så vet man att det är attityden som är poängen. Tura Satana är som klippt och skuren för rollen som ond gängledare, det är inte konstigt att hennes rolltolkning fått bli en ikon för tuffa, fräcka donnor.

Se rullen själv! Din syn på fräcka rullar blir aldrig den samma igen.



Torrenten hos Pirate Bay:
http://thepiratebay.org/torrent/3314272/Faster_Pussycat__Kill__Kill__-_Russ_Meyer_(1965)_%5BCiN%5D

1 kommentar:

Anonym sa...

Fan vad trevligt att se en punkare med vettig syn på rockabillytrenden!