lördag 4 oktober 2008

London Rollergirls till Birmingham

Efter nästan ett års försening är det alltså den 25 oktober äntligen dags för mötet mellan Birmingham Blitz Derby Dames och London Rollergirls. De skulle ju egentligen ha möts i december förra året men med bara några dagar innan matchen beslöt sig delar av BBDD att bryta sig loss och bilda Central City Rollergirls, och kvar blev aldeles för få för att matchen skulle bli av. Men nu blir det till slut av. Det ligger mycket prestige i mötet. Inte bara det att det är Englands två älsta ligor möts, grundaren av Birmingham Blitz Derby Dames, Bee Sting, var också med och bildade London Rollergirls.

Den stora frågan är hur långt Londons försprång är. Även de genomled ju en split, men betydligt tidigare(April 2007), de har inte heller haft särskilda problem med nyrekryteringen. Så den stora frågan är om Birmingham har hunnit ikapp London. I somras mötte bägge Canadas informella landslag som var över till Europa. Birmingham fick sig en rejäl omgång, medan London tog hem spelet mot transatlanterna.

Med skejtare som Violet Attack, Helen Fury, Bee Sting och vår svenska representant Tear E. Hatchet är det långt ifrån säkert att det blir en lätt match för London, även om de i dagsläget måste stå som favoriter. Favoritskapet stärks av att London har skejtare som Kitty DeCapitate, Correctional Felicity och Missyle Elliot i sitt stall. London har också betydligt fler matcher bakom sig, även om majoriteten av matcherna är internuppgörelser.

Så den 25 oktober smäller det alltså. Matchen går i Birmingham och om någon är nyfiken på att se rollerderby live så kan jag varmt rekomendera en tripp över. Flygen går direkt från Skavsta och kostar inte många kronor. Dessutom är efterfesterna något i hästväg!

fredag 3 oktober 2008

Spånken - Popcorn Sutton

Popcorn Sutton, vilken kille! En riktig gammal moonshiner av den klassiska skolan. Han vet vad som gäller och han gör det på sitt eget vis.

För några år sedan blev han känd genom att släppa boken "Me and My Likker" som snabbt sålde slut hos de flesta hökare. Idag är boken eftersökt som få, men enligt uppgift kan det finnas några ex att beställa direkt från författaren själv:

Popcorn Sutton
P.O. Box 382
Maggie Valley, NC 2875

Det är nog inte osannolikt att Popcorn vill sälja av några ex eftersom han åkte fast för hembränning för drygt ett år sen när ett av hans uthus började brinna när han inte var hemma. Trots hans vädjanden till brandkåren så kunde de inte knipa käft utan var tvugna att glappa för fjärsman.

För att göra det hela ännu värre knep en civilsnut honom för att han försökte kränga spånken till civvaren i mars i år och nu hotar upp till 15 år på kåken för den gamla hjälten, eftersom de även knep honom för olaga vapeninnehav.

Visserligen verkar killen vara ett riktigt praktarsle i det privata. Hans dotter publicerade en minst sagt bitter blog om honom som hon tyvärr plockat bort det mesta från.

Men för att förstå vilket original Popcorn är så släng en titt på de här två filmerna.



torsdag 2 oktober 2008

Rik The Peoples Poet - Trotsky Poem

Vi avslutar det här försöket med att vara finkulturella med att bjuda på Rik The Peoples Poets sista dikt. En hyllning till anarkisten(verkar i alla fall Rik fått för sig) Leon Trotsky

Today, I saw a dog,
Yes, a dog.
Talking to a pig,
Yes, a pig.
They were on the pavement,
Discussing Trotsky.
Not brotsky or crotsky or drotsky or frotsky.
But Trotsky.

onsdag 1 oktober 2008

Närmaste veckorna...

Som ni märkt har de senaste dagarna varit tämligen lugna här. Och så kommer det sannolikt förbli ett litet tag framöver. Jag drar nämligen till Texas för att kolla in Calvello Cup och kommer tillbaka först den 16e. Eventuellt kör jag någon form av reseblog här eller någon annastans. Men om så inte är fallet får ni nöja er med några schemalagda uppdateringar som jag har liggande.

Rik The Peoples Poet - Teen Anguish Poem

Ett tidigt verk av Rik som tydligt visar vartåt det barkade...

oh god,
why
am I so much more sensitive than everybody else ?
why
do I feel things so much more acutely than them,
and understand so much more.
I bet I'm the first person who's ever felt as rotten as this.
could it be
that I'm going to grow up
to be a great poet and thinker, and all those other wankers in my class
are going to have to work in factories or go on the dole?
yes, I think it could.

tisdag 30 september 2008

Rik The Peoples Poet - Peoples Poem

Den här är känd under två namn. Dels "Peoples Poem", dels "Pig!"

What do you think you're doing, pig?
Do you really give a fig, pig?
And what's your favourite sort of gig, pig?
Barry Manilow
Or the black and white minstrel show?


måndag 29 september 2008

Rik The Peoples Poet - Free-Form

Här är Rik friare än vanligt och hämtar inspiration från tillfället(eller hur man nu uttrycker sånt här tramsande)!

Marrow
Meringue
Boomerang
Long, blue boomerang...

söndag 28 september 2008

Trista nyheter från Profane Existence

Eftersom Profane Existence dras med ekonomiska problem så skjuts nummer #58 upp ett tag på framtiden och kommer skickas ut först någon gång under oktober. Tills dess kommer vi få nöja oss med en digital version som släpps den 1a oktober.

Dessutom meddelar Dan att flera av de skivor som kommer släppas innan det är helt slut med skivproduktionern är rejält försenade som en följd av taskig kommunikation mellan tryckeri och PE.

Nu i veckan pressas en hög skivor med svenska band som borde varit ute för ett bra tag sen. Och efter det följer Appalachian Terror Units debutCD, lite Cooters, Happy Bastards och Resistant Culture.

Rik The Peoples Poet - Pollution

Här följer Riks mästerverk "Pollution"

Pollution
All around
Sometimes up
And sometimes down
But always around.
Pollution, are you coming to my town?
Or am I coming to yours?
We're on different buses, pollution
But we're both using petrol
Bombs.