lördag 4 oktober 2008

London Rollergirls till Birmingham

Efter nästan ett års försening är det alltså den 25 oktober äntligen dags för mötet mellan Birmingham Blitz Derby Dames och London Rollergirls. De skulle ju egentligen ha möts i december förra året men med bara några dagar innan matchen beslöt sig delar av BBDD att bryta sig loss och bilda Central City Rollergirls, och kvar blev aldeles för få för att matchen skulle bli av. Men nu blir det till slut av. Det ligger mycket prestige i mötet. Inte bara det att det är Englands två älsta ligor möts, grundaren av Birmingham Blitz Derby Dames, Bee Sting, var också med och bildade London Rollergirls.

Den stora frågan är hur långt Londons försprång är. Även de genomled ju en split, men betydligt tidigare(April 2007), de har inte heller haft särskilda problem med nyrekryteringen. Så den stora frågan är om Birmingham har hunnit ikapp London. I somras mötte bägge Canadas informella landslag som var över till Europa. Birmingham fick sig en rejäl omgång, medan London tog hem spelet mot transatlanterna.

Med skejtare som Violet Attack, Helen Fury, Bee Sting och vår svenska representant Tear E. Hatchet är det långt ifrån säkert att det blir en lätt match för London, även om de i dagsläget måste stå som favoriter. Favoritskapet stärks av att London har skejtare som Kitty DeCapitate, Correctional Felicity och Missyle Elliot i sitt stall. London har också betydligt fler matcher bakom sig, även om majoriteten av matcherna är internuppgörelser.

Så den 25 oktober smäller det alltså. Matchen går i Birmingham och om någon är nyfiken på att se rollerderby live så kan jag varmt rekomendera en tripp över. Flygen går direkt från Skavsta och kostar inte många kronor. Dessutom är efterfesterna något i hästväg!

Inga kommentarer: