måndag 22 september 2008

Pris till Jägareförbundet...

Adam Skevstad heter en snubbe som bloggar om jakt. Han tillhör den tämligen tysta skara jägare som faktiskt inte köper allt som Jägareförbundets överklassstyrelse släpper ifrån sig. Tyvärr är det ju så att propagandamaskineriet inom SJF har jobbat hårt och på senare år rönt framgång i att långsamt styra opinionen inom jägarekåren åt det håll de vill. Tidigare har ju faktiskt inte jägare i gemen varit mot rovdjur, något som jaktgöbbels långsamt lyckas ändra på. Man har ju också effektivt tystat ner det som utgör det största hotet mot allmogejakten(det ökade antalet jägare som inte bor vid sina jaktmarker).

Skevstad inrättade för ett tag sedan ett vandringspris han döpte till Foliehatten. Nu har priset tilldelats SJF för deras rovdjurshets.

Ta en titt på motiveringen:

"Svenska Jägareförbundet har de senaste 10 åren på ett oöverträffat sätt lyckats transformera sig från att vara en seriös organisation inriktad på jakt och viltvård till att bli en erkänd populistisk förespråkare för rovdjursrevisionism. Genom sina konsekvent oseriösa utspel i rovdjursfrågan har man lyckats göra jägarkåren till åtlöje, och positionera svenska jägaresom outbildade rovdjurshatande extremister utan kunskap i ekologi. På ett närmast unikt sätt har man dessutom lyckats undvika att redovisa användningen av de nära 50 miljoner man erhåller i statsbidrag varje år för att utföra uppdrag inom jakt och viltvård och istället använda dem för rovdjursrevisionistisk propaganda. Svenska Jägareförbundet har på alla sätt, väl uppfyllt alla kriteria för Foliehatten. Svenska Jägareförbundets utrotningsplan för varg (Handlingsplan för varg) är ett oöverträffat exempel på populistisk infantilism med Orwellianska inslag av surrealistiskt "nyspråk". Med detta dokument har man definitivt kvalificerat sig som mottagare av Foliehatten genom att jämställa utrotning av varg med förvaltning. Organisationens ovilja att aktivt verka för att stoppa den illegala jakten på rovdjur, och istället indirekt stödja den genom sin tystnad, gjorde valet enkelt."

Inga kommentarer: