lördag 27 september 2008

Matförgiftningar, SÄPO och andra skämt...

Ibland undrar man seriöst hur korkade grabbarna uppe i sandlådan på Kungsholmen kan bli. Det senaste "terroristspåret" de är ute och nosar efter är idiotiska idéer om att det skulle vara utomparlamentariska grupper om ligger bakom matförgiftningen på Svenskt Näringsliv i slutet av augusti! Man baxnar helt intför vilka höjder av dumhet grabbarna på SÄPO når.

Bakgrunden är att ett gäng brackor blev matförgiftade efter att ha käkat på personalmatsalen på Svenskt Näringsliv. Straxt efter så drabbades både SSU och SUF Stockholm av humorbacillen. Bägge drog höga växlar och insinuerade att det skulle vara ett attentat. SSU utlovade rosor till de som gjort det och, om mina källor stämmer, en lite överförfriskad SUFare tyckte det skulle vara en kul grej att som ett skämt ta på sig det hela genom ett pressmeddelande till Motkraft. Resten av SUF tyckte inte alls det var lika roligt och pressmeddelandet togs bort och idag så tycker även Mona Sahlin att det är hemskt att ge folk rosor för sånt, även om det är ett skämt.

Det här skämtet, som nu tyvärr är borta från nätet, är alltså orsaken till att Kling och Klang letar förgiftare bland stockholms vänsteraktivister. Att man skulle uppfata pressmeddelandet som något annat än ett skämt krävs att man är helt befriad från allt som kan indikera humor, ironi, sarkasm eller fylletramsande. Att de var humorlösa visste vi förut, men seriöst killar!

Att sen Mona Sahlin gör det hela ännu mer befängt med sin indignation. Hon tycker att det är hemskt att skämta om att ge blommor till någon som i teorin skulle gett kapitalets spjutspets magsjuka, men hon tycker uppenbarligen inte det är fel att i verkligheten ge blommor till snutar som misshandlar småtjejer, låser in oskyldiga och skjuter demonstranter. Om det inte vore för att sossarna gång på gång visat att de har mer gemensamt med överklassen skulle man ju kunna tro att även Sahlins uttalande var ett skämt.

Det är just den här sortens kombination av paranoia, inkompetens och svagsinthet som gör att de ökade möjligheterna till repression från diverse hemliga organ den senaste tiden är väldigt skrämmande. Om man inte ens kan skämta längre utan att förvandlas till misstänkt terrorist är vi illa ute. Tänk om det skulle visa sig vara ännu värre och SÄPO faktiskt inser att det SUFs pressmeddelande var ett skämt men de använder det som en ursäkt för att få övervaka organisationen än mer noggrant och med än mer avancerade metoder. Det är taktik värdig Tjekan! Så i slutändan får vi trots allt hoppas att hela historier grundar sig i att de är idioter uppe hos SÄPO på Kungsholmen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lätt att det inte var SUF Stockholm som styrde upp skämtet, det var mer syd! SUF Stockholm sa bara "JAAA"!

Den skyldige sa...

Så här två år senare.
Jo, det var en medlem i SUF Stockholm som "styrde upp skämtet" men denne var inte full eller nåt sånt ;)